Teplý fair trade quinoa falafel salát

Teplý fair trade quinoa falafel salát

15. 2. 2021

Chutně a kvalitně se najíst, navíc podpořit fair trade, má smysl, to se asi shodneme. Nabízíme vám proto recept na teplý fair trade quinoa falafel salát, do něhož přísady nabízí i Fair & Bio obchod.

Ingredience

200 g vařené quinoy
50 g sušených nakrájených rajčat
1 lž kokosového oleje
1 cibule
1 lžč cukru
100 g mraženého hrášku
1 lžč mletého koriandru
1 lžč sušené petrželky
2 stroužky česneku nakrájené najemno

Směs na dip
3 lž tahini
1 lž sojové omáčky
1 lž citronové šťávy
1 lžč agave sirupu

Postup

Na olej zpěníme cibulku, přidáme cukru, lehce zkaramelizujeme (míchat!). Přidáme hrášek, koriandr, petrželku a promícháme. Sundáme z plotny a přidáme krájený česnek (ten lze případně povařit, pokud nechcete čerstvý).
Tuto směs přidáme k vařené quinoy a rajčatům a vše promícháme.
Z falafel směsi uděláme kuličky podle návodu a pečeme na vymazaném plechu (při 180°C).
Kuličky přidáme na povrch salátu.
Kdo chce, udělá si dip - smíchá se tahini, sójová omáčka, citronová šťáva, agáve sirup.
Dip je možné podávat zvlášť nebo jej mírně naředit vodou a použít jako zálivku celého salátu (promíchá se se salátem a až poté se přidají falafel kuličky). 

Přejeme hodně radostí při přípravě a dobrou férovou chuť!


e-max.it: your social media marketing partner